Treballar amb perspectiva de gènere. Obligacions específiques que estableix la Llei 17/2015, d’igualtat efectiva de dones i homes, a qui treballa a l’Administració pública. La vessant pràctica de la transversalitat de gènere 2024

Temàtica:
Area:

Mònica Gelambí Torrell, formadora i responsable de l’àrea d’igualtat, Rebes Ferrer, SL

Personal dels ens locals de la demarcació de Girona

Dates i horari: del 23 de setembre al 23 d’octubre de 2024

Sessions sincròniques (plataforma Zoom): 23 i 26 de setembre i 23 d’octubre de 2024, de les 16 h a les 18.30 h (Per poder fer el curs cal disposar de càmera oberta i micròfon per poder intervenir)
Del 24 de setembre al 22 d’octubre, treball asincrònic al campus virtual
(Trobareu l'enllaç ZOOM al Moodle) (Instruccions: https://formacio.ddgi.cat/faqs/)

AF:25
Si preveieu que un cop inscrits no hi podreu assistir, cal clicar el botó de BAIXA VOLUNTÀRIA, dins del termini d'inscripció (Instruccions: https://formacio.ddgi.cat/faqs/) per tal que puguem oferir la vostra plaça a un altre usuari.

Objectius del curs:

  • Deixar clars tots els conceptes que hi ha darrere de les polítiques transversals de gènere: sexe/gènere, diferències de gènere, desigualtats de gènere, desigualtats estructurals de gènere, interseccionalitat, discriminacions indirectes de gènere, perspectiva de gènere.
  • Conèixer què implica aplicar la gestió transversal de gènere dins de l’Administració pública i dels seus
  • Conèixer la normativa de base a la implementació de la gestió transversal de gènere en les administracions públiques.
  • Conèixer les obligacions que estableix la Llei 17/2015 i que tota persona que treballa per a l’Administració pública ha de

Continguts del curs: 

  1. Introducció conceptual. Per què són necessàries les polítiques transversals de gènere.
  2. Marc normatiu. Què són les polítiques transversals de gènere?
  3. Obligacions que estableix la Llei 17/2015 i que afecten totes les persones que treballen a l’Administració pública.
  4. Bones pràctiques. Exemples de polítiques d’igualtat de gènere.

 

Curs virtual de 15 hores lectives amb prova d’assoliment de continguts a partir de la participació en els debats oberts en el fòrum i la realització i aprovació del test final, a més de l’assistència com a mínim al 80 % de les sessions sincròniques.

S’expedirà un certificat d’assistència i aprofitament als participants que hagin assistit al 80 % del curs i hagin superat la prova final.

 

REQUISITS D’ACCÉS, PARTICIPACIÓ I EXPEDICIÓ DE CERTIFICATS ALS CURSOS QUE OFERIM DES DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

QUI POT ACCEDIR A LA FORMACIÓ

  • Personal dels ens locals de la demarcació de Girona.

CRITERI D’ACCEPTACIÓ DE LES INSCRIPCIONS

  • Depenent del curs, es donarà prioritat a determinats perfils d’usuari (p. ex., cos de policia, tècnics d’àrees concretes, etc.) o al nombre d’inscrits d’un mateix ens o àrea geogràfica, la qual cosa s’especificarà en cada activitat.
  • En la resta de casos, se seguirà el criteri d’ordre d’inscripció, d’acord amb l’aforament.

INSCRIPCIONS

  • Cal estar degudament inscrit al portal de formació, amb les dades de la corporació completades (adreça, municipi, telèfon, etc.).
  • Cal inscriure’s amb el correu electrònic corporatiu. No s’admetran inscripcions fetes amb el correu personal.
  • És necessari introduir ben escrites les dades del DNI i del nom i els dos cognoms, amb les majúscules corresponents, ja que seran les que constaran automàticament als certificats d’assistència.

(Si us plau, reviseu el vostre usuari a «El meu compte», a l’enllaç Portal de formació de la Diputació de Girona (ddgi.cat), per evitar que se us exclogui de les formacions pels motius esmentats.)

 

CERTIFICATS D’ASSISTÈNCIA

  • Per poder obtenir el certificat, cal haver assistit al 80 % del curs.
  • En les formacions presencials, els usuaris han de signar el full d’assistència. En les formacions virtuals es faran diversos controls a cada sessió, que apareixeran en format pregunta a la pantalla de l’usuari en diferents moments de la sessió i que haurà de clicar a mesura que vagin apareixent. També caldrà superar una prova d’assoliment.
  • Cal que els alumnes estiguin degudament acreditats a la plataforma Zoom, amb el nom, els cognoms i l’ens local al qual pertanyen per poder-se identificar. En cas contrari, no es podrà expedir cap justificant ni certificat d’assistència.
  • Es requereix l’ús d’ordinador —en comptes de tauletes i altres dispositius mòbils— per tal d’assegurar que funcionin correctament els controls, així com disposar de càmera i micròfon, indispensables per poder participar activament en la formació.
  • La formalització de la inscripció a un curs comporta que la persona inscrita accepta els requisits d’accés, participació i expedició de certificats anteriors.

 

Gratuït

:
02/07/2024 - 20/09/2024
:
23/09/2024 - 23/10/2024
:
15
:
Curs virtual