Prevenció de riscos psicosocials 2024

Temàtica:
Area:

Magda Vidal Pou, tècnica de prevenció de riscos de la Diputació de Girona

Personal d'ens locals de la demarcació de Girona.

Data: dijous 7 de novembre de 2024
Horari de 10 a 12 h

AF:80

Si preveieu que un cop inscrits no hi podreu assistir, cal clicar el botó de BAIXA VOLUNTÀRIA, dins del termini d'inscripció (Instruccions: https://formacio.ddgi.cat/faqs/) per tal que puguem oferir la vostra plaça a un altre usuari.

Objectius del curs:

Que els participants coneguin amb detall els riscos psicosocials que es poden patir a l’entorn laboral, i que, en finalitzar la formació, siguin capaços de detectar riscos i problemes psicosocials.

Que aprenguin a reconèixer les fases i els efectes que poden patir les persones que es troben en situacions d’assetjament laboral (mobbing), síndrome d’esgotament professional (burnout), estrès, insatisfacció laboral o càrrega mental. La finalitat és que els participants coneguin aquests riscos amb la intenció de prevenir aquestes situacions.

Continguts del curs

  1. Els riscos psicosocials
  2. L’estrès
  3. Factors de l’estrès
  4. Prevenir l’estrès
  5. L’assetjament laboral
  6. Assetjament laboral: agressor, agredit i entorn
  7. Prevenir l’assetjament laboral
  8. La síndrome d’esgotament professional
  9. Factors de la síndrome d’esgotament professional
  10. Prevenir la síndrome d’esgotament professional

 

S’expedirà un certificat d’assistència i aprofitament als participants  que hagin assistit al 80% de les hores i superat la prova final.

 

REQUISITS D’ACCÉS, PARTICIPACIÓ I EXPEDICIÓ DE CERTIFICATS ALS CURSOS QUE OFERIM DES DE DIPUTACIÓ DE GIRONA

QUI POT ACCEDIR A LA FORMACIÓ
  • Personal d’ens locals de la demarcació de Girona.
CRITERI D’ACCEPTACIÓ DE LES INSCRIPCIONS
  • Depenent del curs, es donarà prioritat a determinats perfils d’usuari (ex. cos de policia, tècnics d’àrees concretes…etc), nombre d’inscrits d’un mateix ens o àrea geogràfica, cosa que s’especificarà concretament en cada curs.
  • En la resta de casos serà per ordre d’inscripció segons aforament.
INSCRIPCIONS
  • Cal estar degudament inscrit al portal de formació, amb les dades de la corporació, tals com adreça, municipi, telèfon etc.
  • Cal inscriure’s amb el correu electrònic corporatiu, no s’admetran inscripcions fetes amb el correu personal.
  • És necessari tenir les dades com DNI, nom i els dos cognoms ben escrits, amb les majúscules corresponents, ja que seran les que constaran automàticament als certificats d’assistència.
(Si us plau, reviseu el vostre usuari a EL MEU COMPTE a l’enllaç Portal de formació de la Diputació de Girona (ddgi.cat) per tal d’evitar ser exclosos de les formacions per aquests motius)
 
CERTIFICATS D’ASSISTÈNCIA
  • Per poder obtenir el certificat, cal haver assistit al 80% de la totalitat del curs.
  • En les formacions presencials, els usuaris haureu de signar la vostra presència a l’entrada i sortida, en les virtuals es faran diversos controls a cada sessió, que us apareixeran en format pregunta a la vostra pantalla en diferents moments de la sessió i haureu de clicar conforme l’esteu seguint, així com superar una prova d’assoliment.
  • Altrament, cal que quan cliqueu estigueu degudament acreditats al Zoom amb el vostre nom, cognoms i ens local al qual pertanyeu per poder-vos identificar, en cas contrari, no es podrà expedir cap justificant ni certificat d’assistència. 
  • Es requereix l’ús d’ordinador en comptes de tauletes i altres dispositius mòbils, per tal d’assegurar que funcionin correctament els controls, així com la disponibilitat de càmera i micròfon, indispensables per poder participar activament a la formació.
  • El fet de formalitzar la inscripció d’un curs, comporta l’acceptació dels requisits esmentats per part de la persona inscrita.

Gratuït

:
05/07/2024 - 06/11/2024
:
07/11/2024 - 07/11/2024
:
2
:
Curs presencial
:
Aula A de la Casa de Cultura _ Pl. Hospital 6, 17002 - Girona
Girona, Gironès