Gestió del temps i organització personal 2023

Area:

Objectius del curs

 1. Disposar d’un instrument que permeti temporitzar les tasques de manera realista i operativa, controlar les feines pendents i fer un guió diari amb possibilitats reals de portar-se a terme.
 2. Afrontar les tasques que es posposen o es procrastinen.
 3. Identificar els lladres externs i disposar d’eines per disminuir-ne els efectes.
 4. Aprendre com programar-se una jornada. Programació realista.
 5. Identificar els lladres interns. Perfeccionisme, dificultat de posar límits, anar de pressa, complicar-se la vida.

 

Continguts del curs

 1. Introducció als sistemes d’organització. Els dos límits de la organització personal. Diagnòstic.
 2. Conceptes bàsics. Quantitat de feina i qualitat de feina. Concepte d’imprevist.
 3. Anotació de tasques. Principis bàsics. L’agenda. Identificar l’agenda que necessitem. Aplicació a les agendes digitals.
 4. Els lladres externs i les interrupcions. Identificar-les. Els 6 tipus d’interrupcions. Dibuixar la quantitat de temps i la qualitat del propi temps. El cronograma. Com afrontar les interrupcions. Obtenir més temps i augmentar la qualitat del temps. Gestionar les entrades. Canals sincrònics i canals asincrònics. Espai entre tasques.
 5. Programació jornada laboral. Guió diari. Com programar-se. Els tres minuts.
 6. Posposar tasques. Identificació i gestió. Procrastinar tasques. Identificar tasques que es procrastinen. Afrontar la procrastinació.
 7. Lladres interns. Identificar-los. Perfeccionisme. No demanar ajuda. Precipitació. Límits.
 8. Pla individual de treball.

 

Sessió de seguiment

 1. Posada en comú del que s’ha aplicat al lloc de treball.

 

Metodologia

Magistral altament participativa. Es demanarà assistents de fer un registre de les interrupcions al propi lloc de treball i aquesta dada s’utilitzarà per elaborar una estratègia a mida per fer front als lladres externs habituals. Es demanarà també registres vinculats amb la programació que servirà per exemplificar els continguts que treballarem. Puntualment es faran subgrups de curta durada per compartir alguns dels continguts que es tracten.

 

S’expedirà un certificat d’assistència i aprofitament als participants  que hagin assistit al 80% de les hores i superat la prova final.

 

REQUISITS D’ACCÉS, PARTICIPACIÓ I EXPEDICIÓ DE CERTIFICATS ALS CURSOS QUE OFERIM DES DE DIPUTACIÓ DE GIRONA

QUI POT ACCEDIR A LA FORMACIÓ
 • Personal d’ens locals de la demarcació de Girona.
CRITERI D’ACCEPTACIÓ DE LES INSCRIPCIONS
 • Depenent del curs, es donarà prioritat a determinats perfils d’usuari (ex. cos de policia, tècnics d’àrees concretes…etc), nombre d’inscrits d’un mateix ens o àrea geogràfica, cosa que s’especificarà concretament en cada curs.
 • En la resta de casos serà per ordre d’inscripció segons aforament.
INSCRIPCIONS
 • Cal estar degudament inscrit al portal de formació, amb les dades de la corporació, tals com adreça, municipi, telèfon etc.
 • Cal inscriure’s amb el correu electrònic corporatiu, no s’admetran inscripcions fetes amb el correu personal.
 • És necessari tenir les dades com DNI, nom i els dos cognoms ben escrits, amb les majúscules corresponents, ja que seran les que constaran automàticament als certificats d’assistència.
(Si us plau, reviseu el vostre usuari a EL MEU COMPTE a l’enllaç Portal de formació de la Diputació de Girona (ddgi.cat) per tal d’evitar ser exclosos de les formacions per aquests motius)
 
CERTIFICATS D’ASSISTÈNCIA
 • Per poder obtenir el certificat, cal haver assistit al 80% de la totalitat del curs.
 • En les formacions presencials, els usuaris haureu de signar la vostra presència a l’entrada i sortida, en les virtuals es faran diversos controls a cada sessió, que us apareixeran en format pregunta a la vostra pantalla en diferents moments de la sessió i haureu de clicar conforme l’esteu seguint, així com superar una prova d’assoliment.
 • Altrament, cal que quan cliqueu estigueu degudament acreditats al Zoom amb el vostre nom, cognoms i ens local al qual pertanyeu per poder-vos identificar, en cas contrari, no es podrà expedir cap justificant ni certificat d’assistència. 
 • Es requereix l’ús d’ordinador en comptes de tauletes i altres dispositius mòbils, per tal d’assegurar que funcionin correctament els controls, així com la disponibilitat de càmera i micròfon, indispensables per poder participar activament a la formació.
 • El fet de formalitzar la inscripció d’un curs, comporta l’acceptació dels requisits esmentats per part de la persona inscrita.

Oriol Güell Custodio, psicòleg i formador

Empleat públic
Personal d'ens locals de la demarcació de Girona.

Dates 5, 13, 19, 20 juny de 2023, de 9:30-13:30h. i sessió de seguiment 29 juny 2023 de 9:30-12:30h.

AF:20

Gratuït

:
03/05/2023 - 31/05/2023
:
05/06/2023 - 29/06/2023
:
19
:
Curs presencial
:
Aula Seminari 1r pis de la Casa de Cultura _ Pl. Hospital 6, 17002 - Girona
Girona, Gironès